“Bitcoin Halving Yaklaşımlarına Göre ETF'ler Aktif Kalacak”

Zincir içi analiz firması Santiment'e göre, Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) spot akışları, ay sonunda yapılması planlanan Bitcoin yarılanmasına kadar yüksek kalacak.

8 Nisan'da X'te paylaşılan bir gönderide blockchain veri şirketi, Bitcoin ETF hacminin, varlığın Mart ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana yavaşlamadığını belirtti. postada “Tüccar faaliyeti, perakende akışının başlamasından sonra Şubat ayı sonlarında başlayan dönüm noktasından hala önemli ölçüde yüksek” diye ekledi.

Santiment, yüksek ETF aktivitesinin Bitcoin'in yaklaşık iki hafta içinde beklenen yarıya indirilmesine kadar devam edeceğinin “muhtemelen kaçınılmaz bir sonuç” olduğunu öngördü.

Her dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin halving etkinliğinin 20 Nisan'da gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Santiment'e göre ilk yedi ETF'nin günlük hacmi 3,19 milyar dolardı. Ancak şunu ekledi: “ETF hacminde ve zincir üstü hacimde hemen bir düşüşün takip edip etmeyeceğini görmek ilginç olacak.”

Yield App'ten Lucas Kiely kısa süre önce ETF'ler aracılığıyla Bitcoin biriktirmenin yarılanma sonrasında sert dalgalanma olasılığını azaltabileceğini öne sürdü.

Bitcoin ETF hacimleri. Kaynak: Kutsal

Spot Bitcoin ETF hacimleri Mart ayında 111 milyar dolara yükselerek önceki ayın hacmini neredeyse üç katına çıkardı ve bu da ürünlere olan ilginin devam ettiğini gösterdi.

Farside Investors'a göre, Bitcoin ETF girişleri geçen haftanın sonlarında toparlandı ve 4 ve 5 Nisan'da iki gün içinde net girişler 200 milyon dolardan fazla oldu.

Bu, hafta başındaki birkaç düşük günün ardından geldi ve 1 Nisan'da 85,7 milyon dolarlık çıkışla Mart ayı sonundaki birkaç güçlü günün ardından trendi tersine çevirmiş gibi görünüyor.

Grayscale, Ocak ayı ortasında spot ETF'ye geçişinden bu yana her işlem gününde istikrarlı çıkışlarla toplam rakamları düşürmeye devam ediyor. Geçen hafta firmanın GBTC fonu 738 milyon dolar değer kaybederek üründen toplam BTC çıkışı 294.313 BTC'ye ulaştı.

Ancak sektör yöneticileri kendinden emin olmaya devam ediyor. Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, kripto para piyasasının toplam değerinin bu yıl özellikle spot ETF'ler ve Bitcoin halvingi nedeniyle iki katına çıkacağını öngördü.

7 Nisan'da CNBC'ye verdiği demeçte, “Çok iyimserim. Bence makro trendler, ETF'ler gibi büyük resimdeki şeyler ilk kez gerçek anlamda kurumsal para sağlıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir