Bakan Kacır: Togg sektörün dönüşümüne öncülük ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türk otomotiv sektörünün dönüşümünde öncü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Togg, inovasyonu teşvik etme konusundaki kararlılığını şu anda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak ortaya koyuyor. Teknolojideki değişiklikler, Türkiye için benzersizdir. yenilik yapmamızı ve başarılı olmamızı sağlar.” “Bunun fırsatlar yarattığını anlıyoruz, dolayısıyla güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak ulusal teknoloji hareketinin önemli bir parçası” dedi.

Bakan Kacır, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Tech.EU Zirvesi'nin açılışına katıldı. Bakan Kacır konuşmasında, teknolojiye erişimin toplumsal kalkınma, sürdürülebilir bir gelecek ve daha adil bir dünya için temel önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin temelinde güçlü bir startup ve inovasyon ekosistemine sahip olmak olduğunu belirten Kacır, Türk ekonomisini daha ileri teknoloji ve inovasyon odaklı bir yola sokmayı hedeflediklerini anlattı.

“TÜRKİYE'NİN DESTEK VE TEŞVİKLERİ SAYESİNDE ETKİLEYİCİ BİR GELİŞİM GERÇEKLEŞTİ”

Kacır, Türkiye'deki teknopark sayısının son 22 yılda 2'den 102'ye çıktığını, Türk teknoparklarında 10 binden fazla firmanın araştırma, geliştirme ve inovasyona odaklandığını kaydetti. Kacır, Türk özel sektörünün 1.600'ün üzerinde Ar-Ge ve tasarım merkezine ev sahipliği yaptığını, 2000'li yıllarda 29 bin olan Ar-Ge personeli sayısının 272 bine ulaştığını belirterek, “Bu etkileyici gelişme, Türkiye'nin desteği ve desteğiyle gerçekleşti. Tacchino tarafından sağlanan teşvikler.”

Kacır, Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojilerindeki liderliğinin bu alandaki yaklaşımının en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Savunma teknolojisindeki başarımız, bize cesur vizyonları nasıl gerçeğe dönüştürebileceğimizi ve önemli keşiflere nasıl ulaşabileceğimizi gösterdi. Şimdi hedefimiz Bu başarı öyküsünü diğer sektörlerde de tekrarlamak.” .

Togg'un elektrikli ve akıllı bir otomobilden çok daha fazlası olduğunu belirten Kacır, şunları söyledi: “Togg, bir Türk markası tarafından Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor. Bu dönüşüm aynı zamanda mobilite girişimlerine de destek oluyor. ” Togg halihazırda 30'dan fazla farklı girişimle çalışarak inovasyonu teşvik etme konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Teknolojideki değişikliklerin yenilik ve başarı için benzersiz fırsatlar yarattığının bilincindeyiz. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak, ulusal teknoloji hareketinin önemli bir parçası” dedi.

“TÜRK GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ AVRUPA TEKNOLOJİSİNİN YILDIZIDIR”

Türkiye'nin unicorn şirketlerinin sayısını artırmak için çeşitli destekler sağladığını ve Turcorn100'ün bu bağlamda bir milli vizyon projesi olduğunu belirten Kacır, ülkenin genç insan kaynağının küresel sahnede en önemli rekabet güçlerinden biri olduğunu söyledi. Türk startup ekosisteminin “Avrupa teknolojisinin yıldızı” olarak tanımlandığını vurgulayan Kacır, şöyle konuştu: “2019 yılında Türkiye’de unicorn yoktu. Şu anda 7 Turcorn var. Türkiye sadece startuplar için değil, büyümek için de önemli bir merkez haline geldi. şirketler.” ” diye ilan etti.

İnsan kaynağına en büyük yatırımları yapmaya devam edeceklerini belirten Kacır, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Sizleri Türkiye'de büyümeye, Türk startup'larla işbirliği yapmaya ve bu gelecek vaat eden girişimlere yatırım yapmaya davet ediyorum.” Kısa süre içerisinde “Techvisa” programını açıklayacaklarını ve ardından teknoloji alanındaki yetenekleri ve startupları ülkeye davet edeceklerini belirten Bakan Kacır, konuşmasının ardından Türk ve uluslararası teknoloji firmaları ve startupların stantlarını ziyaret etti.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir