Meclis olağanüstü toplandı! Kurtulmuş'tan 15 Ağustos çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye gelerek Meclis'te konuşma yapacağının açıklanmasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bir açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un imzaladığı “olağanüstü toplantı çağrısında” şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyada duyulmasını sağlamak amacıyla Anayasa'nın 93. maddesi ile 7. maddesinden ilham almaktadır. TBMM Yönetmeliği'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Genel Kurul'daki konuşmasına ilişkin maddesi “Maddeler uyarınca 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya davet ediyorum. Nazikçe soruyorum. Sayın milletvekillerimizin, belirlenen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica ederiz.”

FAHRETTİN ALTUN AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Abbas'ın 14 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini, 15 Ağustos'ta da Meclis'te konuşma yapacağını açıklamıştı.

BM AYRICA ACİL DURUM TOPLANTISI DÜZENLİYOR

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından acil toplantı yapacak.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir