Ronin günlük 2 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Ronin ağının günlük aktif kullanıcı (DAU) sayısında diğer ağları geride bırakmasıyla oyun ekosistemi 2024'te birçok dönüm noktasına ulaştı.

29 Temmuz'da zincir üstü veri platformu Token Terminal, Ronin ağının iki milyon DAU sayımı kaydettiğini ve Tron (TRX) ve Solana (SOL) gibi diğer aktif ağları geride bıraktığını ortaya çıkardı. Tron 1,8 milyon aktif kullanıcıyla ikinci sırada yer alırken, Solana son 24 saatte 1,2 milyon kullanıcı kaydetti.

Blockchain ağları için günlük aktif kullanıcı grafiği. Kaynak: Jeton terminali

Token Terminal'e göre günlük aktif kullanıcı grafiği, ticari sözleşmelerle etkileşime giren farklı adreslerin sayısını temsil ediyor. Veriler, ağ içinde işlem yapan ve etkileşimde bulunan kullanıcıları kaydeder.

Ronin ekosistemi genişlemeye devam ediyor

23 Temmuz'da yayınlanan yıl ortası incelemesinde Ronin ekibi, aktif kullanıcı sayısındaki artışı etkilemiş olabilecek faktörleri vurguladı.

Ronin'e göre 2024'ün ilk yarısındaki büyüme, kısmen Mavis Market adı verilen NFT pazarının artan hacminden ve Ronin (RON) tokeninin Binance'de listelenmesinden kaynaklandı. Ronin ekibi bunun kullanıcılara “oyun dünyası”na giden bir “portal” sağladığına inanıyor.

Ekip ayrıca Ronin Wallet'ın 12 milyon RON sahibi olduğunu ve üç milyondan fazla indirildiğini tespit etti. Ağ ayrıca ekosisteminde şu anda 15 oynanabilir oyun bulunduğunun altını çizdi ve daha fazla oyunun geliştirilme aşamasında olduğunu söyledi.

Pixel ve zkEVM planları

Kullanıcı sayısına göre en büyük Web3 oyunlarından biri olan Pixels de Şubat 2024'te Ronin'e geçti. Verilere göre oyunun aylık aktif kullanıcı sayısı haziran ayında 1,7 milyona ulaştı. Ronin'e göre oyuncular son 12 ay içinde oyun içi VIP kuponlara 15 milyondan fazla Pixel Token (PIXEL) harcadı.

Ronin Ağı teknoloji yığınını ve oyunları geliştirdi. 18 Haziran'da Polygon, Zincir Geliştirme Kitinin (CDK) değiştirilmiş bir versiyonuna sahip sıfır bilgi (ZK) katman-2 Ethereum Zincir Sanal Makinesi (EVM) olan zkEVM'yi tanıtmayı planladığını duyurdu.

Ronin'in arkasındaki ekip Sky Mavis'e göre bu, katman-2 teknolojisini kullanarak “Ronin'i daha da merkezden uzaklaştıracak”. Ekip ayrıca bunun ağı gelecekte milyarlarca işlemi gerçekleştirmeye hazırlayacağına inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir