Hakkari'nin kayyumunun “gerekçesini” oluşturan davanın savcısı “FETÖ firarileri” listesinden çıkarıldı – Son Dakika Siyasi Haber

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Koşuk'un tutuklanmasına ve kayyım atanmasına gerekçe olarak gösterilen 2014 tarihli davanın iddianamesini hazırlayan savcı DY'de de “FETÖ”nün izlerine rastlandı.

BAKANLIĞIN LİSTESİNDE!

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 48,92 oyla Hakkari Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen ve Van'da tutuklu bulunan DEM partili Mehmet Sıddık Koşuk'un 10 yıllık davasına bakan Savcı DY, tutuklandı. 2023'ten bu yana İçişleri Bakanlığı'nın “Terörist Arananlar” Listesinde. Kaçak bir “FETÖ” olduğu ortaya çıktı.

T24 özel haberine göre; Savcı DY'nin, çok sayıda hakim ve savcı hakkında hukuka aykırı dinleme, usulsüz tahliye, askeri casusluk ve 15 Temmuz sonrası Oda TV davası gibi davalardaki rolleri nedeniyle açılan ilk davada yargılandığı anlaşılıyor.

Bakanlık, Türkiye'de kritik dava, soruşturma ve arama-el koyma kararlarına imza atan 30 eski hakim ve savcının 2023 yılında “terörden en çok arananlar” listesinin gri kategorisine alınacağını açıklamıştı.

İDDİA HAZIRLANDI

İstanbul Başsavcılığı'nın “FETÖ” bağlantılı hakim ve savcılar hakkında yürüttüğü soruşturmanın ardından, DY ile İstanbul'daki savcılıklar ve özel yetkili mahkemelerde görev yapan 25 şüpheli hakkında “örgüte üye olmak” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. terör örgütü”.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2017 yılında başlayan davada, savcı DY ile birlikte Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk, Oda TV, futbolda şike gibi davalardan sorumlu hakim ve savcılar da sanık olarak yargılanmıştı.

Bu dava aynı zamanda FETÖ suçlamasıyla savcı ve hakimlere açılan ilk dava olarak da biliniyor.

Öte yandan Nehir'in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında açılan davaya ilişkin iddianamenin, o dönemde 'KCK operasyonları' olarak anılan soruşturma sonrasında hazırlandığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir