Ortadoğu'da gergin gece! İsrail İran'daki stratejik noktaları vurdu: hava sahası kapatıldı, tüm uçuşlar iptal edildi

İran, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerindeki bazı askeri noktaları hedef aldığını ve saldırılara hava savunma sistemlerinin başarıyla karşılık verdiğini ancak bazı yerlerde “sınırlı hasar” oluştuğunu duyurdu.

ASKERİ NOKTALARA SALDIRI

İran hava savunma karargâhından yapılan yazılı açıklamada, İranlı yetkililerin uyarılarına rağmen İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerindeki askeri noktalara saldırdığı belirtildi.

“SINIRLI HASAR” OLUŞTU.

Saldırılara hava savunma sistemleriyle başarıyla karşılık verildiği ancak bazı yerlerde “sınırlı hasar” meydana geldiği ve olayın boyutunun incelendiği bildirildi.

2

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısı düzenledi. Tel Aviv yönetimi İran'ın bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran medyası, İsrail'in gece Tahran'ın batı ve güneybatısındaki askeri üsleri hedef aldığını ve hava savunma sistemlerinin karşılık verdiğini duyurdu. İsrail ordusu da İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu.

TAHRAN'DA PATLAMA

Saldırılardan birkaç saat sonra Tahran'da yeniden şiddetli patlamalar duyuldu. İran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini ve İsrail saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden atılan füzelerden kaynaklandığını söyledi.

5

TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

İsrail'in stratejik hedeflere hava saldırısı düzenleyeceğini açıkladığı İran'da tüm uçuşların iptal edildiği bildirildi.

Tesnim haber ajansının haberine göre, İran Sivil Havacılık Otoritesi sözcüsü Cafer Yazerlu, ülkedeki tüm uçuşların bir sonraki duyuruya kadar iptal edildiğini söyledi.

HAVA SAHASI KAPALI

Saldırıların ardından İran, hava sahasını bir sonraki duyuruya kadar kapattığını duyurdu.

İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralanma olduğuna dair bilgi bulunmadığını kaydetti.

İsrail ordusu İran'a yönelik saldırının tamamlandığını duyurdu.

3

İRAN: CEVAP ŞÜPHESİZ OLACAK

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, kimliği bilinmeyen bir kaynak, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına Tahran'ın karşılık vereceğini söyledi.

Kaynak, “Daha önce de belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına karşılık vermeye hazırdır. İran'ın her türlü saldırıya karşılık verme hakkı saklıdır. İsrail'in herhangi bir eylemine yeterli yanıt vereceğine şüphe yoktur” dedi. dedi.

4

BEYAZ SARAY AÇIKLAMASI

Beyaz Saray konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Biden'ın ulusal güvenlik ekibine İsrail'in İran'a yönelik “askeri operasyonu” hakkında bilgi verildiği ve ABD Başkanı'nın operasyondaki gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi.

Açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de İsrail'in İran'daki askeri hedeflere yönelik saldırıları konusunda bilgilendirildiği ve kendisinin de gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceği belirtildi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir