59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Antalya'dan İstanbul'a 8 gün, 8 etap dolusu programıyla tüm spor tutkunlarını eşsiz yarışa tanıklık etmeye etaplara davet ediyor – SPORT

Antalya, Kemer, Kalkan-Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa (Spil Dağı), Çeşme, İzmir, İstanbul… 8 gün, 8 etapta dünya yıldızlarıyla 25 takım, 1.188 kilometrelik masalsı rotada; Akdeniz ve Ege'de Türk turizminin kalbi olan şehirlerden geçerek, Türkiye'nin muhteşem güzelliklerini ve kadim tarihini kültür başkenti güzel İstanbul'a sergilemek için gün sayıyoruz…

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantılarında yaşanan gelişmeler:

· 2024 TUR'unun güncellenen etaplarıyla toplam kilometresi 1.188 oldu.

· Dev organizasyonun 21 Nisan'daki başlangıcı Antalya Düden Parkı, bitişi ise Atatürk Parkı olacak.

· 27 Nisan'daki İzmir-İzmir etabı Çeşme-İzmir (Karşıyaka) olarak değiştirildi. Çeşme Kalesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak…

· 28 Nisan'daki İstanbul ayağı ise saat 11.00'de Beşiktaş Meydanı'nda başlayacak ve Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 21-28 Nisan 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. 59. yılında.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen il koordinasyon toplantılarıyla detayları kesinleşen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, tüm sporseverleri, aileleri, gençleri ve çocukları dev organizasyonun coşkusuna ortak olmaya davet ediyor. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu etaplarında bu yıl spor tutkunlarını zengin bir program bekliyor. Etapların Start ve Finish alanlarında ve parkur boyunca rekabetin en üst düzeye çıkacağı bisiklet yarışı heyecanının yanı sıra, bu yıl farklı etkinliklerle bisiklet kültürünü ve sevgisini Türkiye geneline yaymayı hedefliyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun kamuoyuna yönelik hazırladığı “TUR 2024 Çocuk Bisikleti ve Gelecek Şenliği” programında yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı'nın “Güvenli Bisiklet” rotası, Fethiye-Marmaris sahnesinde Türk bayrakları eşliğinde sahnelendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Manisa Spil Dağı'nda Manisa Mesir Şenliği kapsamında 11 ülkeden çocukların gösterileri, geleneksel Mesir Dağıtım Töreni, Belediyelerin rengarenk tanıtım stantları, coşkulu Bando ekipleri ve sevimli Geçtiğimiz yıl dünya şampiyonu, sanatsal bisiklet sporunun yıldızı Viola Brand'in etaplardaki nefes kesen performansıyla büyük ilgi gören folklor gösterileri, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na renk katacak.

Tur tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan Pazar günü Beşiktaş Meydanı'ndan İstanbul-İstanbul etabında başlayacak.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantılarında yaşanan gelişmeler:

· 2024 TUR'unun güncellenen etaplarıyla toplam kilometresi 1.188 oldu.

· Dev organizasyonun 21 Nisan'daki başlangıcı Antalya Düden Parkı, bitişi ise Atatürk Parkı olacak.

· 27 Nisan İzmir-İzmir etabı Çeşme-İzmir olarak değiştirildi. Çeşme Kalesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak…

· 28 Nisan'daki İstanbul ayağı ise saat 11.00'de Beşiktaş Meydanı'nda başlayacak ve Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

Bisiklet sporunun ve kültürünün geliştirilmesi, Türkiye'nin tanıtımı, bisiklet turizmi ve iklim kriziyle mücadele gibi birçok konuyu öne çıkaran 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 1.188 kilometrelik güzergahına ilişkin güncel bilgiler ” Bir bisiklet yolculuğundan daha fazlası”:

Duruş Tarihi Mesafe Başlangıç ​​Zamanı

1. Antalya-Antalya etabı 21 Nisan 134,7 km 10:25

2. Kemer-Kaş etabı (Kalkan) 22 Nisan 190,6 km 11:15

3. Fethiye-Marmaris etabı 23 Nisan 156 km 12:15

4. Marmaris-Bodrum etabı 24 Nisan 137,9 km 12,45

5. Bodrum-Kuşadası etabı 25 Nisan 177,9 km 11:45

6. Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) etabı 26 Nisan 160,1 km 11:45

7. Çeşme-İzmir etabı 27 Nisan 125,4 km 11:30

8. Etap İstanbul – İstanbul 28 Nisan 105,4 km 11:00

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir