Trump'ın başkan yardımcısı adayı JD Vance: İngiltere nükleer silaha sahip ilk İslam ülkesi

Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı JD Vance, İşçi Partisi liderliğindeki İngiltere'yi “nükleer silahlara sahip ilk İslam ülkesi” olarak nitelendirdi.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı olarak açıklanan Ohio Senatörü James David Vance, son Ulusal Muhafazakarlık Konferansı'nda İngiltere'yi “nükleer silahla donatılmış ilk İslam ülkesi”ne benzetmişti. Çarşamba.

ABD milliyetçi sağının odak noktası olan Ulusal Muhafazakarlık Konferansı'nda 20 dakikalık bir konuşma. hoparlör Senatör Vance, yeni Britanya İşçi Partisi hükümetini eleştirdi.

Vance, konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nükleer silaha ilk sahip olan İslam ülkesinin hangisi olacağını konuşuyorduk. Belki İran olabilir dedik, Pakistan zaten sayıldı. Ama sonra belki de İran'ın bu silaha sahip olabileceği sonucuna vardık. İşçi Partisi liderliğindeki İngiltere hükümete gelebilir”.

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarı sona erdi.

Açıklanan sonuçlara göre İşçi Partisi, Britanya Parlamentosu'nun 650 üyeli Avam Kamarası'nda 410 sandalye kazanarak çoğunluğu elde etti.

2022'den bu yana hükümette olan muhafazakar parti lideri Rishi Sunak, ezici bir yenilgiye uğradı ve yalnızca 119 milletvekiline ulaştı.

ABD başkanlığına yeniden seçilmek için yarışan eski Başkan Donald Trump, Pazartesi günü 39 yaşındaki Ohio Senatörü James David Vance'in başkan yardımcısı adayı olacağını duyurdu. Olduğunu duyurdu.

Öte yandan Vance, 2016'da Trump'ı “Amerikan Hitler'ine” benzetmişti. Bir kez daha gündeme getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir