Sivas'ta sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı

Şeyh Şamil ilçesi 80'inci Sokak'ta bulunan çocuk oyun alanında oynayan E. Karakoç, sokak köpeğinin saldırısına uğradı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, ağabeyinin müdahalesi sayesinde güçlükle kurtarıldı. Karakoç, ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatının tehlikede olmadığı belirtildi.

Karakoç'un babası Ömer Karakoç ise dışarı çıkamadıklarını, defalarca yardım istemelerine rağmen belediyenin önlem almadığını söyledi. “Mahallemizde çok sayıda sokak köpeği var, sürüler halinde dolaşıyor. Belediyeye defalarca bildirdik. Hiçbir önlem alınmadı. Artık evimizin ön kapısından çıkamıyorduk. Bırakın akşamı, gündüz bile dışarı çıkamaz hale geldik. Evimizin önünde bir köpek çocuğu ısırdı. Bacağında ve sırtında derin yaralar var. Kardeşi ona ulaşmasaydı suratından ısıracaktı. Bu arada kardeşi de büyütüldü. Aksi halde yüzünüzü ısırır ve daha derin yaralar açar.” dedi.

“Sokak köpekleri sorunu çığ gibi büyüyor”

Acılı baba, sokak köpeği sorununun çığ gibi büyüdüğünü belirterek, “Sokak köpekleri ciddi bir sorun haline geliyor. Bu sadece Sivas'ta değil tüm Türkiye'de böyledir. Bu sorun her yere yayıldı. Bu bir önlem olarak alınmalıdır. Bunu söylediğimizde hayvan savunucuları hep ayağa kalkıyor ama köpekler mi insanlardan daha değerli? Tamam, “öldürülsünler, katledilmeliler” demiyoruz ama bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor.


Akşamları mahallemizde herhangi bir kişiden daha fazla köpek var. Bu nedenle bir çözüm bulunmasını bekliyoruz. Yetkililere söylüyoruz, “tamam tamam” diyorlar, görmezden geliyorlar. Tekrar şikayette bulundum, gidip ifade vereceğim. Aynı şey yine olacak. Hiçbir şey değişmeyecek. “Yıllardır bu böyle.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir