Merkezi Fransa’da bulunan uluslararası sivil toplum kuruluşu MSF, X platformunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kan dökülmesinin durması için gereken zaman göz önüne alındığında, şu anda ateşkese şiddetle ihtiyaç var.” İfadesi kullanıldı.
Açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Nasser hastanesine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta dün gerçekleştirilen hava saldırısında 70 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında çok sayıda ciddi yanık bulunan çocukların da bulunduğu 122 kişinin de yaralandığı belirtildi. dakikalar içinde hastaneye kaldırıldı.
Açıklamada, Sınır Tanımayan Doktorlar üyelerinin görev yaptığı yanık ünitesinde her gün 10’a yakın ameliyat yapıldığı, hastanenin dolu olduğu ve yaralıların sırada beklemek zorunda kaldığı belirtildi.
Yoruma kapalı.