SEC, Ether ETF için üç ihraççıyı önceden onayladı mı?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, Ether spot borsada işlem gören fonlar için en az üç varlık yöneticisine “ön onay” verdiği bildirildi. Uzmanlar, ETF'lerin önümüzdeki Salı günü erken saatlerde işlem görmeye başlayacağını söyledi.

Reuters'e konuşan üç kaynak, SEC onayının yalnızca başvuru sahiplerinin nihai belgeleri bu hafta sonundan önce düzenleyiciye sunmalarına bağlı olduğunu söyledi.

Kaynaklar bu adayların BlackRock, Franklin Templeton ve VanEck olduğunu söyledi.

Fidelity, ARK 21Shares, Grayscale, Bitwise ve Invesco Galaxy de önümüzdeki hafta Ether ürünlerini piyasaya sürmek için yarışıyor.

Böyle bir kaynak Reuters'e, SEC'in Bitcoin (BTC) spot ETF'lerini yönetme şekline benzer şekilde sekiz Ether (ETH) spot ETF'sinin tamamının aynı anda başlatılmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: Nate Geraci

SEC'in, Ether Borsa Yatırım Fonlarını (ETF'ler) başlatmaya hazırlanan varlık yöneticilerine son talimatları yayınladığı bildirildi.

Bloomberg analisti Eric Balcunhas'a göre Komisyon, ihraççılara nihai S-1 başvurularını 16 Temmuz'a kadar sunmaları talimatını verdi.

Balchunas, tüm başvuru sahiplerinin bu hafta S-1 başvurularını yaparken Ether spot ETF ücretlerini açıklamaları gerektiğini belirtti.

Uzman, SEC'in önümüzdeki Pazartesi işlem saatlerinin kapanmasından sonra S-1'leri resmi olarak onaylamasını ve böylece spot Ether ETF'lerinin 23 Temmuz Salı günü resmi olarak işlem görmeye başlamasını bekliyor.

Gary Gensler liderliğindeki komisyon, S-1 belgeleriyle ilgili ilk geri bildirimini, 23 Mayıs'ta 19b-4 belgelerini onayladıktan yaklaşık beş hafta sonra, Haziran ayı sonlarında sağladı.

İle ilgili: Ether, ETF Spot Listesinden Sonra Bitcoin'i Yenebilir

Reuters raporu, Bitwise Uyum Direktörü Katherine Dowling'in paylaştığı yorumlarla tutarlı. Dowling, güncellenen S-1 başvuruları sayesinde ihraççılar ile SEC arasında “daha az sorun” gördüğünü söyledi.

“Dolayısıyla tüm işaretler yakın olduğumuzu gösteriyor. Fiyatlandırma dönüm noktasına yaklaştık” dedi.

Bitwise'ın baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, spot Ether ETF'lerinin ilk 18 ayda 15 milyar dolara kadar giriş çekebileceğini tahmin etti. Bu rakam, altı ay önce piyasaya sürülmesinden bu yana spot Bitcoin ETF'lerinin topladığı miktarla hemen hemen aynı.

Onaylandığı takdirde Ether spot ETF'leri Nasdaq, New York Menkul Kıymetler Borsası ve Chicago Board Opsiyon Borsası'nda listelenecek.

Ether şu anda son 24 saatte %1,7 artışla 3.400 dolardan işlem görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir