Ripple ve OpenEden'den kripto para birimleri tarihinde mutlak bir yenilik

Tokenizasyon platformu OpenEden, XRP Defterinde (XRPL) tokenize edilmiş ABD Hazine bonolarını (T-bono) başlattı.

Ripple'ın basın açıklamasına göre platformun TBILL tokenleri, kısa vadeli ABD Hazine bonosu ve ABD Hazine tahvilleri tarafından desteklenen ters repo anlaşmaları ile desteklenecek.

Token düzenleyenler, güvenlik ve uyumluluk önlemlerinin sürdürülmesini sağlamak için Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) düzenlemelerine uyacaktır.

Böylece ilk kez geleneksel bir finansal araç (TradFi) merkezi olmayan bir platformda kullanıma sunuldu.

İle ilgili: Ripple (XRP) ve diğer altcoinler ağustos ayında büyük yükselişlere hazırlanıyor

T-bonolar'ı tokenize edin

Basın bülteninde, XRPL'deki tokenleştirilmiş tahvillerin, “merkezi olmayan finansa (DeFi) kurumsal erişimin” nasıl gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenleştirilmesiyle yönlendirildiğini gösterdiği belirtiliyor.

RippleX kıdemli başkan yardımcısı Markus Infanger, tokenleştirilmiş tahvillerin RWA'ların “faydalar ve yeni fırsatlar sağlamak için” nasıl kullanılabileceğinin bir örneğini temsil ettiğini açıkladı.

“Kurumlar, varlıklarını gerçek dünyada nerede tokenize edeceklerini giderek daha fazla arıyor ve Hazine Tahvillerinin OpenEden tarafından desteklenen XRPL'ye gelişi, merkezi olmayan katman 1 blok zincirini güçlendiriyor.”

Ripple'dan 10 milyon dolar yatırım

OpenEden'in girişimi, merkezi olmayan platformun TBILL token'larına ve gelecekteki tokenizasyon projelerine 10 milyon dolar yatırım yapan Ripple'dan önemli destek aldı.

Ripple'ın yatırımı, TradFi varlıklarının “kurumsal düzeyde finansal kullanım durumlarını güçlendirmek için” oluşturulmuş bir platform olan XRPL'de tokenleştirilmesini desteklemeye yönelik bir hamledir.

Ağustos ayında 600 milyon dolar değerinde XRP'nin kilidi açılacak

Ağustos ayında toplam 1,5 milyar dolarlık kripto paranın kilidi açılacak ve bunun 609 milyon doları Ripple'ın XRP tokenleri olacak.

2017'den bu yana her ayın ilk gününde 1 milyar tokenin kilidini açmasına rağmen Ripple, yeni başlatılan XRP'nin (XRP) çoğunluğunu yeniden kilitlemeyi düşünüyor olabilir.

Ripple, 1 Haziran'daki kilidi açma işleminde 800 milyon XRP'yi yeniden kilitledi ancak daha sonra yaklaşık 182,5 milyon dolar değerinde 300 milyon XRP sattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir