Ormandaki Kulübe'de yıldızların altında tiyatro eğlencesi başlıyor – KÜLTÜR VE SANAT

Nilüfer Belediye Tiyatrosu, 1 Ağustos'ta “Kumarbazın Ölüm Rehberi” oyunuyla yaz sezonunu açıyor. 14 Eylül'e kadar Balat Ormanı'ndaki Ormandaki Kulübe Sahnesi'nde birbirinden değerli gösteriler tiyatroseverlerle buluşacak.
Nilüfer Belediye Tiyatrosu yaz döneminde de sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor. Balat Atatürk Ormanı içerisinde yer alan Ormandaki Kulübe Sahnesi'nde sanatseverler yıldızların altında tiyatro keyfi yaşayacak. İki ayda bir düzenlenen programlara katılımcılar, popüler oyunları açık havada izleme fırsatına sahip olacak.
The Cabin in the Woods'un yaz sezonu 1 Ağustos'ta NKT'nin “Bir Kumarbazın Ölüm Rehberi”yle açılıyor. Geçen yüzyılın sonunda insanın, düzenin, işçi sınıfının ve onu yok etme umuduyla hayatını zar gibi sallayan kumarbazın hikâyesini anlatan dizi, 2-3-15- tarihlerinde seyirciyle buluşacak. 16 ve 17 Ağustos.
10 Ağustos'ta tek perdelik müzikal gösteri Cyrano Rock seyirciyle buluşacak. Edmond Rostand'ın Cyrano de Bergerac klasiğinden uyarlanan film, senaryosunu Hakkı Ergök'ün, yönetmenliğini ise Kemal Başar'ın üstlendiği müzikal komediye dönüşüyor. Tiyatro Keyfi'nin uluslararası arenaya taşıyacak yeni eseri olarak öne çıkan gösteride Nurkan Renda'nın çağdaş müziği ve yapısı dikkat çekiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun “39 Adım” adlı oyunu 22, 23 ve 24 Ağustos'ta Ormandaki Kulübe'de sahnelenecek. John Bucan ve Patrick Barlow'un yazdığı, Mehmet Ergen'in tercüme ettiği eserin yönetmenliğini Mehmet Ali Açıl üstleniyor. Yine Alfred Hitchcock'un çektiği eserde, ince ama temelde yatan bir mizah dozu, gerilim romanının heyecan verici atmosferine katkıda bulunuyor. Patrick Barlow, 39 Adım'ı tiyatroya uyarlayarak bu mizah anlayışını ön plana çıkarıyor ve gerilim dolu bir atmosferle çevrelenmiş çılgın bir komedinin peşine düşüyor.
Pek çok ünlü ismin yer aldığı “Ben Türkan Saylan'ım” programı Bursa'da izleyiciyle buluşacak. Levent Üzümcü tiyatrosunun “Ben Türkan Saylan” adlı tiyatro gösterisi 31 Ağustos'ta orman kulübesinde sanatseverlerle buluşacak. Fedakârlığın, aydınlanmanın, çağdaşlığın ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılığın en önemli isimlerinden Türkan Saylan'ın hayatını anlatan, Cengiz Toraman'ın yazıp yönettiği “Ben Türkan Saylan”, Şenay Gürler inceliğiyle izleyiciyle buluşuyor. yorum ve samimi. Operanın seslendirmeleriyle Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve Revna Sarıkoç katkıda bulundu.
Volkan Çıkıntoğlu'nun yazdığı ve Güray Dinçol'un yönettiği “Kalabalık Duası”, 14 Eylül'de orman kulübesinde seyirciyle buluşacak. Tolga İskit'in kişisel çalışması; Yaklaşımları resim, plastik sanatlar, fotoğrafçılık, çağdaş dans, geleneksel tiyatro, palyaçoluk ve hikaye anlatıcılığı gibi çok çeşitli alanlara değiniyor. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir