Microsoft'tan büyük ölçekli kesinti: iptal edilen uçuşlar, medya ve bankacılık kesintileri

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin ve bankaların, uçuş iptallerine ve kaosa yol açan, Microsoft'un neden olduğu büyük bir bilgi sistemleri kesintisinden etkilendiği bildirildi.

REKLAM

Cuma günü Avustralya'dan Almanya'ya kadar birçok ülkede bilgi sistemleri işlemlerinde aksamalar yaşandığı bildirildi.

Bankaları, medya kuruluşlarını ve havayollarını etkileyen aksaklıklar, havalimanlarında check-in işlemlerini aksattı ve uçuş iptallerine neden oldu.

Hizmet kesintileriyle ilgili dünya çapında haberler yayılmaya devam ederken, Sky News İngiltere'de yayından kaldırıldı.

Kesinti nedeniyle Microsoft Azure ve Office365 hizmetlerinin dünya çapında kesintiye uğradığı belirtilirken, 18.00 ET (20.00 PM Türkiye) veya gece yarısı CET (01.00) itibarıyla bu hizmetlerin de kesintilerden etkilenmeye başladığı bildirildi. :00 CET). 00 Türk saati) Perşembe.

Big Tech devi, X hakkında yaptığı açıklamada, “Kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulamalarına ve hizmetlerine erişirken etkileyen bir sorunu araştırıyoruz” dedi.

“Bu sorunu hafifletmeye devam ettikçe, kullanıcıların da kademeli olarak rahatlama yaşamaya devam edeceğini umuyoruz.”

Avustralya'daki Qantas gibi havayolları ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) en az iki düşük maliyetli havayolu olan Frontier ve Sun Country Airlines, uçuşlarını askıya almak zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları (THY) da bilgi sistemlerinde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle biletleme, check-in ve rezervasyon süreçlerinde sorunlar yaşandığını bildirdi.

Ryanair'in Avrupa'daki uygulama ve web sitesi kullanıcıları Cuma sabahı giriş yapamadıklarından şikayet ederken, kesinti takip sitesi Downdetector.com'da raporların arttığı görüldü.

Ryanair Havayolu'nun Platform üzerinden yayınladığı açıklamada

Müşteriler, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Havalimanı da dahil olmak üzere birçok Avrupa havalimanını etkileyen kesinti nedeniyle check-in işlemlerinde gecikmeler yaşayabilecekleri konusunda uyarıldı.

İngiltere'deki Edinburgh Havalimanı'nda meydana gelen bir bilgisayar hatası, kalkış panolarının donmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir