Meteoroloji verileri harekete geçirdi! Ağustos ayı sonuna kadar yasaklandı

Meteoroloji verileri harekete geçirdi! Ağustos ayı sonuna kadar yasaklandı – Günün Haberleri

Meteoroloji verileri harekete geçirdi! Ağustos ayı sonuna kadar yasaklandı

Meteoroloji’den alınan son bilgilerle gelecek günlerde yükselmesi beklenen hava sıcaklıklarının ve etkili olan rüzgârın orman yangını riskini arttırmasına karşı Balıkesir İli Orman Yangınları İle Savaşım Komisyonu tarafınca alınan kararla yeşil vatan koruma altına alındı.

Balıkesir İli Orman Yangınları İle Savaşım Komisyonu’nun 11 Mayıs 2022 tarihinde almış olduğu kararda “Yangın tehlikesinin artması halinde, Orman Bölge Müdürlüğünce yangın yönünden çekince alanlarla, mutlak korunması lüzumlu kıymetli alanlara giriş-çıkışlar, 6831 sayılı Kanunun 74. maddesi uyarınca “Valilik Oluru” alınmak suretiyle kısıtlanacak yada yasaklanacaktır” hükmü içeriyor.

Komisyonun almış olduğu kararın arkasından açıklamada bulunan Vali Hasan Şıldak, “İlimiz geniş ormanlık alanlara haiz bir coğrafyada bulunuyor. Hava sıcaklıklarının gelecek günlerde artması söz mevzusu, buna rüzgar da şiddetli bir halde birlikte rol alıyor ve bu faktörler yangın riskini arttıracak. Hepimiz de orman varlığımızı korumak amacıyla 18 Temmuz’dan itibaren Ağustos ayının sonuna kadar tüm ormanlara alanlara giriş-çıkışları yasakladık. Ek olarak, yurttaşlarımız mesire alanları, doğa parkları ve günübirlik kullanım alanlarına sadece kontrollü olarak girilebilecek ve bu alanlarda bir tek ateşsiz olarak piknik yapılabilecek. Tüm Balıkesirli hemşehrilerimizden ormanlarımızı korumak için verdiğimiz mücadeleye destek olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yoruma kapalı.