Katar, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıyı kınadı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı şiddetle kınanarak, “Bu menfur olay, mübarek Ramazan ayında dünya çapında 2 milyardan fazla Müslümanın dini duygularını körüklüyor ve tahrik ediyor. .” ifade kullanıldı

İfade özgürlüğü gerekçesiyle Kuran’a yönelik yeni bir saldırıya izin verilmesinin şiddeti ve nefreti körükleyeceği ve barışçıl yaşam değerlerini tehdit edeceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, İslam’a yönelik nefret kampanyalarının ve İslamofobik söylemlerin dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları hedef alan sistematik çağrılar nedeniyle yoğunlaştığı belirtilirken, uluslararası topluma nefret, ayrımcılık, şiddet ve provokasyonların sona erdirilmesi için sorumluluk üstlenmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Katar’ın inanç, ırk veya din temelli her türlü nefret söylemine karşı çıktığı ve kutsal değerleri siyasi anlaşmazlıklarda kullanmayı reddettiği vurgulandı.

Yoruma kapalı.