İngiltere'de bıçaklı saldırının ardından düzenlenen protestolarda 20'den fazla polis memuru yaralandı.

Polis, protestoları düzenleyenlerin İngiliz Savunma Birliği adlı aşırı sağ grubun destekçileri olduğunu söyledi.

REKLAM

İngiltere'nin Southport kasabasında üç kızın bıçaklı saldırıda ölmesinin ardından Salı günü aşırı sağcıların düzenlediği protestolarda 20'den fazla polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Kaza mahalline yakın bir caminin önünde düzenlenen protestolar sırasında öfkeli bir kalabalığın polise şişe ve taş attığı görüldü, ardından bir polis aracı ateşe verildi.

Liverpool yakınlarındaki Southport'ta Taylor Swift temalı bir dans atölyesine düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu 3 kız çocuğu hayatını kaybetti, 11 kişi de ağır yaralandı. Olayın ardından 17 yaşındaki saldırgan cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, X hesabından yaptığı açıklamada protestoları “haydutluk” olarak nitelendirerek, “Southport halkı dün başlarına gelen dehşetin etkisinden kurtuluyor. Desteğimizi ve saygımızı hak ediyorlar” dedi.

Polis, protestoları düzenleyenlerin İngiliz Savunma Birliği adlı aşırı sağcı grubun destekçileri olduğunu ve bıçaklama olayının, eylemi düzenleyen kişinin kimliğiyle ilgili söylentilerden kaynaklandığını söyledi.

Merseyside Emniyet Müdürü Yardımcısı Alex Goss şunları söyledi: “Şu anda polis nezaretinde olan 17 yaşındaki çocuğun durumu hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı ve bazı insanlar bunu sokaklarımıza şiddet ve düzensizlik getirmek için kullanıyor.”

Polis, şüphelinin ismine ilişkin sosyal medyada dolaşan bilgilerin yanlış olduğunu ve sığınmacı olduğu yönündeki iddiaların aksine İngiltere'de doğduğunu söyledi.

Liverpool Bölgesi Cami Ağı grubu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bazıları bu insanlık dışı eylemin bir şekilde Müslüman cemaatiyle bağlantılı olduğunu göstermeye çalışıyor.” Açıklamada, “Durum elbette böyle değil, bizi bölmek, nefret yaymak isteyenlerin bunu fırsat olarak kullanmasına izin vermemeliyiz” denildi.

İngiltere'de çocuklara yönelik en ciddi saldırı 1996 yılında gerçekleşti. 43 yaşındaki Thomas Hamilton, İskoçya'nın Dunblane kentindeki bir okulun spor salonunda 16 anaokulu öğrencisi ve öğretmenlerini vurarak öldürdü. Olayın ardından ülkede bireysel silah kullanımı yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir