
44 dakika ilkin
İngiltere’nin güneybatısındaki Cornwall’da düşüp, yaralanan (*20*) yaşındaki bir kadın 40 saat süresince ambulans bekledi.
Stephen Syms, annesinin Pazar akşamı düştüğünü, ambulansın ise Salı öğleden sonrasında geldiğini söylemiş oldu.
Hemen sonra ambulansla Royal Cornwall Hastanesi’ne götürüldü, sadece yaşlı kadın burada da ambulansın içinde 20 saat bekletildi.
Vaka, bir ambulans vakfının hasta tesliminde yaşanmış olan gecikmeler sebebiyle yaşamların tehlikeye girebileceği uyarısının arkasından gerçekleşti.
Ek olarak gene düşen 87 yaşındaki bir insanın da, 15 saat ambulans beklerken etrafına derme çatma bir sığınak yapıldığı bildirildi.
Cenup Batı Ambulans Hizmetleri “vakadan üzüntü duyulduğunu” deklare etti.

BBC’ye konuşan Syms “(*20*) yaşındaki bir hanımı o halde görmek, beklemek ve bir yerlerini kırıp kırmadığını bilmemek oldukca üzücüydü. Sistem tamamen çökmüş” dedi.
Syms, ambulans için telefon açtıklarında dokuz dakikada cevap alabildiklerini belirtti ve “Bir kalp problemi olsaydı, dokuz dakika oldukca uzun olur, birinin yaşamının sona ermesi anlamına gelirdi” diye konuştu.
Ambulans hizmetlerinden bir sözcü “İhtiyaç duyduğu tedaviyi zamanında sağlayamadığımız için üzgünüz. Ambulans görevlilerimiz hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için oldukca uğraşıyor. Sıhhat hizmetleri büyük bir baskı altında” dedi.
Yoruma kapalı.