Harris'in ABD başkan yardımcısı aday listesi şekilleniyor

ABD'de 5 Kasım başkanlık seçimi için geri sayım sürerken Demokratların adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı adaylarını belirlemeye odaklandı.

Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın Ohio Senatörü JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak seçmesinin ardından tüm gözler Harris'in kimi seçeceğine çevrildi.

Amerikan medyasının önde gelen isimlerinden Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer'ın “yarışa girmeyeceklerini” açıklamasının ardından kamuoyu diğer isimlerin peşine düştü.

Harris'in çevresinden ABD medyasına konuşan kaynaklar, Harris'in başkan yardımcısı listesinde yer alan isimlerden bazılarının Arizona Senatörü Mark Kelly, Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Minnesota Valisi Tim Walz, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ve Kentucky Valisi Andy Beshear olduğunu söyledi. .

Son seçimlerin kritik eyaletlerinden biri olan Arizona'da başarılı bir dönem geçiren ve Biden'ın 2020 başkanlık yarışını kazanmasında önemli rol oynayan eski astronot Kelly, 2020'de gösterdiği performanslarla Demokratlar arasında parlayan yıldız haline geldi. ve 2022.

Öte yandan Harris'in başkan yardımcısı adayları arasında başkanlık seçimleri açısından en kritik eyaletlerden Pensilvanya Valisi Shapiro da yer alıyor.

2022 ara seçimlerinde eyalet tarihindeki en yüksek Demokrat oyla seçilen Shapiro'nun, Trump'a yönelen başkanlık seçiminin sonucunu belirlemede önemli bir rol oynayacağına ve Harris'in seçimleri kazanmasına yardımcı olacağına inanılıyor. 19 delegesi olan eyalet.

Minnesota Valisi Walz ve Kentucky Valisi Andy Beshear'ın da Kamala Harris'in listesinde olduğu söyleniyor.

Daha önce başkanlık yarışına giren ve Biden yönetiminde ulaştırma bakanı olarak aday gösterilen Buttigieg, genç yaşı nedeniyle Demokratların da kabul ettiği bir isim olarak biliniyor.

Demokrat Parti, başkan ve başkan yardımcısı adaylarını 19-22 Ağustos'ta Chicago'da yapılacak parti kongresinde resmen açıklayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir