
Besin ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, Güney Kore’de beş ayrı ülkede toplam 4 bin katılımcı üstünde klinik olarak denenen aşının iki dozunun ülkede yaygın şekilde kullanılan Oxford/AstraZeneca aşısından daha etkili bulunduğunu belirtti.
Güney Kore’deki aşılama kampanyası mRNA teknolojisiyle geliştirilen Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarına dayanıyordu. Sadece grip ve Hepatit B aşıları benzer biçimde protein bazlı geliştirilen yerli aşının yeni mRNA teknolojisi ile geliştirilen aşılar mevzusunda şüpheci yaklaşanlar için bir alternatif olabileceğine dikkat çekildi.
Euronews Türkçe’deki habere nazaran aşının koronavirüsün orijinal hali üstüne geliştirildiği ve daha bulaşıcı Omicron varyantına karşı ne tür bir koruma sağlamış olduğu mevzusunun hemen hemen belirsiz olduğu açıklandı.
Güney Kore, bu senenin başlangıcında Omicron varyantının sebep olduğu son dalgayla savaşım için getirilen tedbirlerin çoğunu hafifletti, sadece uzmanlar yüksek aşılama oranına karşın, aşıların sağlamış olduğu bağışıklığın azalması ile beraber yeni varyantların rotaya çıkabileceği uyarısında bulunuyor.
Güney Kore’de bugün son 24 saat içinde 10 binin üstünde yeni olay rapor edildi. Bu sayı son 20 gündür artışa işaret etse de, sıhhat bakanlığı yetkilileri bunun salgında yeni bir dalga anlamına geldiğini söylemek için erken bulunduğunu ifade ediyor.

Maymun çiçeği sonrası harekete geçtiler… ABD’den flaş aşı kararı
Yoruma kapalı.