İsrailli bakanın açıklamasına Filistin hükümetinin tepkisi Filistin haber ajansı WAFA’da yayınlandı.
Açıklamada, Smotrich’in sözlerinin “çok eski zamanlardan beri bu topraklarda var olan Filistin halkının varlığını inkar etmeye çalışan İsrail hükümetinin ırkçılığını ortaya koyduğu” belirtildi.
Filistin Yönetimi’nden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların “tarihi çarpıtma ve tahrif etme girişimi” olduğu vurgulanarak, İsrail’in uydurduğu bu asılsız anlatıların tarih tarafından yalanlandığı, bunun da Filistin halkının bu topraklarda köklü bir geçmişe sahip olduğunu teyit ettiği belirtildi.
İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Paris ziyareti sırasında Likud partisi eski başkanı Jacques Kupfer’in anma töreninde yaptığı konuşmada, “Filistin ve Beyaz Saray diye bir şey yoktur, onu dinlemelisiniz” dedi. .
Maliye Bakanı Smotrich daha önce, 26 Şubat’ta Yahudi yerleşimcilerin toplu saldırılarının hedefi olan Filistin şehri “Huvvara”nın “yeryüzünden silinmesi gerektiğini” söylemişti. Sözleri uluslararası alanda yoğun tepkilere yol açan Smotrich, ABD ve Fransa’ya yaptığı ziyaretlerde diplomatik olarak yalnız kaldı ve resmi görüşme yapamadı.
Yoruma kapalı.