Erdoğan Aliyev'le görüşmede Gazze vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar, işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarındaki imar faaliyetleri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İletişim Başkanlığı, toplantıda görüşülen konulara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Karabağ'daki Rus Barış Gücünün bölgeden çekilmesiyle ilgili süreci takip ettiğini, Ermeni işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarındaki imar ve imar faaliyetlerini takdirle takip ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarındaki soykırım uygulamalarının devam ettiğini, İsrail'in bu suçlarla sadece bölgesel değil küresel güvenliği de tehdit ettiğini, kalıcı çözümün başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulması olduğunu söyledi. ve uluslararası toplumun bunu desteklemesi gerekiyor. İsrail'e baskı yapılması gerektiğini söyledi.

Azerbaycan Milli Meclisi'nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Parlamentolar Arası Dostluk Grubu kurulması kararının memnuniyetle karşılandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Teşkilat'ın düzenlenecek Türk Devletleri Zirvesi'ne davetinin de memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Temmuz ayında Şuşa'da gerçekleşen olay Kıbrıs'ın davasını güçlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'e Azerbaycan'da düzenlenecek iklim zirvesine davetinden dolayı teşekkür ederken, Türkiye'nin hazırlık sürecinde her türlü desteği vereceğini, Zirve Zero'da Atık Projesi kapsamında önemli etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyledi. Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir