Delta Air Lines CEO'su küresel teknoloji kesintisinin maliyetini açıkladı: 461 milyon Euro

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Delta CEO'su, son haftalarda yaşanan küresel teknolojik aksama nedeniyle havayolunun 461 milyon euroluk bir maliyetle karşı karşıya kalacağını açıkladı.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük bir havayolu şirketi olan Delta Air Lines'ın CEO'su Ed Bastian, havayolunun acil servisleri, iletişimi ve binlerce işletmeyi kesintiye uğratan küresel teknoloji kesintisiyle ilgili olarak 500 milyon dolar (461 milyon euro) maliyetle karşı karşıya kalacağını söyledi. ay ile karşı karşıya olduğunu açıkladı

Bastian Çarşamba günü CNBC'ye verdiği demeçte, bu parasal miktarın, gelir kaybına ek olarak beş günlük süre için “tazminat ve oteller için günlük on milyonlarca doları” temsil ettiğini söyledi.

Son haftalarda CrowdStrike uçuşları durdurdu ve siber güvenlik sistemlerinin milyonlarca müşterinin bilgisayarlarına yanlış veriler göndermesine izin verdi; Televizyon yayınlarını, bankaları, hastaneleri ve perakendecileri kesintiye uğratan küresel teknolojik kesintinin nedeni olarak güncelleme başarısızlığını gösterdi.

Siber güvenlik firması CrowdStrike ayrıca sorunun tekrar yaşanmasını önlemek için alması gereken önlemleri de özetledi: güncellemelerin kademeli olarak dağıtılması, müşterilere güncellemelerin ne zaman ve nerede gerçekleşeceği konusunda daha fazla kontrol verilmesi ve planlanan güncellemeler hakkında daha fazla ayrıntı sağlanması.

Havayolu şirketleri arasında kesintiden en çok Delta etkilendi. Havayolu, kaza nedeniyle kapatma sistemlerinin arızalanması nedeniyle binlerce uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta'nın neden diğer havayolları kadar hızlı toparlanmadığını araştırıyor.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg geçen hafta bakanlığın Delta'nın müşteri hizmetlerini de inceleyeceğini, bunların arasında “kabul edilemez” yardım hatları ve havalimanlarında mahsur kalan refakatsiz çocuklarla ilgili raporların da yer alacağını söyledi.

Bastian, CNBC'ye Delta'nın kesintiler için tazminat arayacağını söyledi. CrowdStrike'ın şu ana kadar Delta'ya finansal olarak yardım etmek için herhangi bir teklifte bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir