'Cebelitarık İspanya'dır' sloganı tepki çekti: UEFA'nın kararı merak konusu oldu! – En güncel spor haberleri

ispanyaAvrupa Şampiyonası'ndaki dördüncü zaferini coşkuyla kutladı. Ancak kutlamalar sırasında İspanyol oyuncular defalarca şunu ifade etti: “Cebelitarık İspanya'dır” O söyledi.

İber yarımadasının güney ucunda yer alan yaklaşık 33 bin nüfuslu bu küçük ülkeye yönelik ırkçı ve yayılmacı sloganlar tepkilere yol açtı. Cebelitarık Futbol Federasyonu, İspanyol futbolcuların Madrid'deki kutlamaları sırasında “kışkırtıcı ve aşağılayıcı” olarak nitelendirdiği bu tezahüratlar nedeniyle UEFA'ya resmi şikayette bulunacağını duyurdu. İngiliz Futbol Federasyonu da bu şikayeti destekleme kararı aldı.

“Futbolda bu tür davranışlara yer yok”

Cebelitarık Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada şunları söyledi:Futbolda bu tür davranışlara yer yokMadrid Belediye Başkanı Martinez-Almeida'nın da sporcularla birlikte aynı şarkıyı söylediği hatırlandı. Cebelitarık hükümeti de şunları söyledi: “Kutlama yaparken Cebelitarık topraklarının gasp edilmesi fikrini desteklemek üzücü, spor siyasi bir ideolojiyi desteklemek için kullanılmamalı“yorumunu yaptı.

Merak konusu: Avusturya maçında “gri kurt” kutlaması nedeniyle Merih Demiral'e 2 maç men cezası veren UEFA, İspanyol oyunculara ve federasyonuna ne gibi yaptırımlar uygulayacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir