BM Güvenlik Konseyi'nde ilk kez: Gazze ateşkes yasası onaylandı! – Son dakika dünya haberleri

İsrail'in, Hamas'ın 40 bine yakın Filistinlinin hayatına mal olan Aksa Tufanı Harekatı'na yanıt verme bahanesiyle 7 Ekim'de başlattığı saldırılara ilişkin Birleşmiş Milletler'den dikkat çeken bir karar geldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin sunduğu, Hamas'a Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulunan kararı ilk kez kabul etti. Karar, 14 lehte ve 1 çekimser oyla konseye geçti.

NE OLDU?

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana karadan, havadan ve denizden on binlerce ton bomba attığı Gazze Şeridi'nde, en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın, 84'ü kadın olmak üzere 37 bin 84 Filistinli öldürüldü. bin 494 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşim birimlerini, mahkumları kurtarma adı altında düzenlediği “operasyonlarla” kasten hedef alarak toplu katliamlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Son olarak 8 Haziran'da İsrail ordusunun Nusayrat mülteci kampına ve çeşitli bölgelere kara, hava ve deniz yoluyla düzenlediği yoğun eş zamanlı saldırılarda 274 Filistinli hayatını kaybetti, en az 400 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir