Bitcoin ETF'lerine net giriş 17 milyar dolara ulaştı

Önemli bir başarı elde eden ABD Bitcoin spot borsa yatırım fonları (ETF'ler), 17 milyar doların üzerinde kümülatif giriş üreterek yeni bir rekor kırdı.

Farside Investors'ın verilerine göre, net girişlerin başında BlackRock'un IBIT'i geliyor ve bu rakam tek başına 18.968 milyar dolar topladı. Fidelity'nin FBTC'si de 9,962 milyar dolarlık net girişle önemli bir katkı sağladı.

Net girişleri kaydedin

Buna karşılık, Grayscale'in GBTC'si 18.694 milyar dolarlık önemli bir net çıkış kaydetti ve bu da yatırımcıların tercihlerinde bir değişiklik olduğunu ortaya koydu. 17 Temmuz Çarşamba günü, 11 ABD spot Bitcoin (BTC) ETF'si günlük toplam 53,35 milyon dolarlık net giriş bildirdi.

Ancak bu rakam, 16 Temmuz Salı günü kaydedilen 422 milyon dolarlık net girişin önemli ölçüde altında kaldı. Buna rağmen BlackRock'un IBIT'si liderliğini sürdürdü ve 110,37 milyon dolarlık günün en önemli net girişini kaydederek 1,21 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Bitcoin spot ETF'lerine kümülatif net girişler 17 milyar doları aştı. Kaynak: Farside

Fidelity'nin FBTC'si, 17 Temmuz'da 2,83 milyon dolarla net giriş kaydeden ikinci fon oldu. Karşılaştırıldığında, Grayscale'in GBTC'si ve Bitwise'ın BITB'si sırasıyla 53,86 milyon dolar ve 6 milyon dolarlık net çıkış kaydetti. ARK Invest ve 21Shares'in ARKB'sinin de aralarında bulunduğu diğer yedi fonda gün içi akış sıfır oldu.

İle ilgili: Monte Bitcoin balinaları Gox korkusuna rağmen birikmeye devam ediyor

17 Temmuz'da ABD Bitcoin (BTC) spot fonlarının toplam işlem hacmi, günlük hacimlerin 8 milyar doları aştığı Mart ayındaki zirveye göre önemli ölçüde düşüşle 1,79 milyar dolardı. Mevcut rekordan önce, bu ETF'ler Ocak ayında listelenmelerinden bu yana toplam 16,59 milyar dolarlık net giriş elde etmişti. Bu, değişen günlük girişlere rağmen yatırımcı ilgisinin istikrarlı olduğunu gösterdi.

BlackRock Bitcoin Yatırımı

Bu rekor giriş, Bitcoin'in büyük yatırım portföylerine artan kabulünü ve entegrasyonunu gösteriyor. BlackRock'un Bitcoin (BTC) varlıkları, firmanın yakın zamanda ek 4.004 Bitcoin (BTC) satın alması ve Pazartesi günü piyasanın kapanmasından bu yana Bitcoin (BTC) fiyatındaki %3'lük artışla birlikte 20 milyar doların üzerine çıktı.

Fon, Mayıs ayı sonlarında ilk kez yönetim altındaki varlıklarda 20 milyar doları aştı ve bu, Bitcoin'in (BTC) 70.000 dolara hızlı yükselişiyle aynı zamana denk geldi. BlackRock dünya çapında lider Bitcoin (BTC) ETF'si haline geldi.

Bitcoin (BTC) şu anda 66.994 dolardan işlem görüyor ve 5 Temmuz'da yaklaşık beş ayın en düşük seviyesi olan 53.600 dolara düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir