Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Çocuğun durumuna ilişkin Doğuş Çalışkan, kendisine 10 aylık kız çocuğunun evde aniden kusmaya başladığının söylendiğini söyledi.
Annenin, çocuğunun yakasına takılan duanın çengelli iğnesinin olmadığını fark ettiğini ve ailenin hemen acil servise gittiğini belirten Çalışkan, “Çocuğumuzun acil serviste çekilen göğüs röntgeninde gördük ki; Açık uçlu çengelli iğne yemek borusunun en dar kısmı olan üst kısmını tıkayarak oğlumuzun kusmasına neden oluyordu.” “Beslenmesine engel oldu. Hemen ameliyathaneye aldık ve anestezi altında endoskopi ile çengelli iğnesini çıkardık.” bilgisini paylaştı.
Anlatıldığı gibi basit bir işlem olmadığını, çocuğun yuttuğu çengelli iğnenin açık ucunun cerrahi olarak çıkarılmasını zorlaştırdığını vurgulayan Çalışkan, şöyle konuştu: “Bu işlem sırasında yemek borusunda yırtıklar olmuş olabilir. Kanama ve ciddi hayati tehlike oluşturan durumlar Ama işlemi başarıyla gerçekleştirdik, artık “Her şey yolunda, bebeğimiz beslenebiliyor.”
“Soluk borusuna girseydi çok ciddi hayati tehlike olurdu”
Çocuklara takılan nesnelerin yutma riski taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Çalışkan, şöyle konuştu: “Çengelli iğneyi hızlı hareket ederek çıkarmayı başardık ancak nefes borusuna girmiş olsaydı ölümcül olabilecek ciddi sonuçlar doğurabilirdi. komplikasyon.” Dedi. (AA)