
Kaynak, Getty Images
“Das Boot”, “Air Force One”, “Troy” benzer biçimde filmleriyle tanınan meşhur Alman yönetmen Wolfgang Petersen’in Los Angeles’ta hayatını kaybetmiş olduğu açıklandı.
81 yaşındaki Petersen’e pankreas kanseri teşhisi konmuştu.
Petersen 50 yılı kabul eden kariyeri süresince Clint Eastwood, Dustin Hoffman, George Clooney, Harrison Ford ve Brad Pitt benzer biçimde Hollywood’un en meşhur aktörleriyle çalıştı.
1941 yılına Almanya’nın Emden kentinde doğan Petersen, kariyerinin ilk en büyük başarısını, 1981’de gösterime giren romandan uyarlama 2. Dünya Savaşı denizaltı filmi Das Boot’la yakalamıştı.
Das Boot Petersen’e 1983 Oscar ödüllerinde iki adaylık getirdi.
Petersen 1990’larda Hollywood aksiyon ve yıkım filmlerine geçiş yapmış oldu.
“In the Line of Fire”da Clint Eastwood ve John Malkovich’le çalışan Petersen, salgını mevzu alan “Outbreak” filmimizde de Dustin Hoffman’ı yönetme imkanı buldu.
1997’de gösterime giren “Air Force One” filmi o senenin en oldukca gişe kazancı getiren 5. filmi oldu.

Kaynak, Getty Images
Petersen 2000’lerde de başrolünde George Clooney’nin olduğu “The Perfect Storm” ve Brad Pitt’in Aşil’i canlandırdığı “Troy” (Truva) filmleriyle ses getirdi.
Petersen’in Los Angeles, Brentwood’daki evinde, 50 senelik eşi Maria Antoinette’in kollarında hayatını kaybetmiş olduğu açıklandı.
Yoruma kapalı.