A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Milli Takımları’nda hedef zirvede yer almak

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, her iki antrenörün de Türkiye’nin potansiyelini gördüğünü söyledi.


“Teknik direktörlerimiz çok hevesli. Transfer için bu hocalarla konuştuğumuzda bu ülkenin çok önemli bir voleybol ülkesi olduğunu söylediler. Erkek takımının hocası da ‘Dünyada büyüyen iki takım var. İtalya ve Türkiye”. Kadınlarda zaten zirvedeyiz. Avrupa’da her zaman ilk 3 içerisindeyiz. Dünya Kupası ve Olimpiyatlardayız. Ülkenin potansiyelini biliyorlar ve voleybolu çok seviyorlar.”

Üstündağ, Alberto Giuliani ve Daniele Santarelli’nin iyi bir iş çıkaracağına inandığını söyledi.


“Daha önce çalışan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Artık yeni teknik direktörlerle başladık. Kadın milli takımını yöneten son dünya şampiyonu olan takımın teknik direktörünü getirdik. Erkeklerde Giuliani hem Challenge Cup oldu. Bu sezon Yunanistan’da lig şampiyonu ve İtalya’da birçok başarı elde ettik.Onların güzel şeyler yapacaklarına inanıyor ve güveniyoruz.Biz üzerimize düşeni yapacağız, onlar da sahada görevlerini yapacaklar.”


“Hedefimiz ve heyecanımız olan bir sürece girdik”

Üstündağ, FIVB Uluslar Ligi’nde mücadele edecek olan A Milli Voleybol Takımı ile CEV Avrupa Altın Ligi’nde mücadele edecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın gollü bir sürece girdiğini söyledi.


“Yoğun bir programımız var. Tek üzüntümüz çocuklarımızın iki gün bile dinlenememesi. Ama hepsi çok heyecanlı ve çok sabırsızlar. Bir an önce milli takımların başlamasını istiyorlar. Kadın Milletler ilk ayağı Şampiyonluk Antalya’da bununla başlayacağız.Sonra Avrupa şampiyonasından başlayıp olimpiyat elemelerini oynayacağız.Bir yandan erkeklerde Altın Lig oynayacağız.Burada final oynadığımızda challenge oynayacağız. .Ardından Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyat elemelerini oynayacağız.Erkeklerde tarihimizde ilk kez olimpiyat elemeleri oynayacağız.Çok heyecanlıyız.Hayallerimizin,hedeflerimizin,heyecanlarımızın olduğu bir sürece girdik inşallah. ülkemize yakışır sonuçlar elde etmek”.


“Dünyanın ve Avrupa’nın en güzel şampiyonasını bitirdik, milli takım sezonuna başlayalım”

Başkan Üstündağ, her iki milli takımı da podyuma çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.


“Voleybol ülke gündeminde. Diyelim ki biz voleybol ülkesiyiz ve bunu başarı ile taçlandırmak gerekiyor. Amacımız iki milli takımı her turnuvada podyuma çıkarmak. Ortak bir hedefimiz ve ortak bir hayalimiz var.” Onlarla yaptığımız görüşmelerde duyguya hazırız. Podyuma çıkmak istiyoruz. Voleybolda duygu hiç bitmiyor. Dünyanın ve Avrupa’nın en iyi ligi bitirdik, milli takıma başlıyoruz. mevsim. En iyi ligin Türkiye’de olduğunu gördük ve yaşadık. Son Avrupa Şampiyonası’nda iki takımımız final oynamıştı. Yarı finalde dört takımın üçü Türk takımlarından oluştu. İyi bir sezon geçirdik. Güzel bir sezon geçirdik. Hem başarılarla hem de ülkemize yakışır şekilde ülkemizi temsil ettiler. Kulüplerimize teşekkür ediyorum.”

Yoruma kapalı.