İsrail trafik ışıklarına yazılan metinle protesto etti

İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırıma dönüşen ve her geçen gün artan saldırılarına Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Karaman'da İsrail, trafik ışıklarına yapıştırılan “İsrail'i Öldürün ve Kudüs'ü Özgürleştirin” çıkartmalarıyla protesto gösterisi yaptı. Etiketleri fark eden sürücüler de farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu çalışmayı takdir etti.

“Güzel bir protestoydu”

Trafik ışıklarında “Suikastçı İsrail” yazısını fark ettiğini söyleyen Ali İhsan Kutbay, “Suikastçı İsrail cinayetini herkesin görebilmesi için yapılan güzel bir iş oldu.” Bu talebi iletenleri tebrik ediyorum” dedi.

[Fotoğraf: İHA]

“Keşke birisi bunu burada yapsaydı.”

Karaman'da böyle bir uygulamanın gerçekleşmesini beklemediğini belirten Mehmet Akif Aktaş, şunları söyledi: “Çok güzel bir çalışmaydı, düşünenleri tebrik ediyorum. Genellikle büyük şehirlerde bu tür uygulamaları görüyoruz ama Karaman'da böyle bir şey beklemiyordum. Keşke birisi bunu burada yapsa. Birisi yaptı, Allah'a şükür, “Keşke tüm ışıkların altında olsaydı da daha çok insanın dikkatini çekseydi” dedi.

Muhabirin soru sorması üzerine trafik ışıklarındaki yazıyı fark eden sürücü Samet Balar, “Uygulama doğru bir pozisyondur ancak bu pozisyon kırmızı ışıkta yazı yazılarak değil siyasi hamlelerle alınmalıdır.” “Işık hakkında yazarak bir şey elde edemeyiz ama o kırmızı ışığı gördüğümüzde bize orada yaşanan zulmü hatırlatıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir