Denizli Belediye Başkanı: Temiz bir çevre hepimizin sorumluluğu – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet Ege Haberleri

İzmir'de Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Çeşme Belediyesi'nin Ilıca halk plajında ​​düzenlediği kıyı temizliği etkinliğine katıldı. Türkiye Deniz Çevresini Koruma Derneği (DenizTemiz TURMEPA) ve Yerel Fincanlar Kahve Derneği'nin desteğiyle düzenlenen etkinlik; Kendisine çok sayıda gönüllü eşlik etti. Denizli Belediye Başkanı, Eşek Adası'ndaki sahil temizliğine de katıldı. Ilıca halk plajı ve Eşek Adası'nda kıyı temizliğinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla Dalyan, Çiftlik ve Ildır'da da kıyı temizliği yapıldı.

Başkan Denizli, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, doğanın sunduğu kaynakları korumak ve gelecek nesillere aktarmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu günü bir kez daha kıymetli buluyorum. Doğaya ve çevreye olan sevgimizi ve sorumluluğumuzu unutmayın. Bugün sadece söz vermiyoruz, harekete geçiyoruz. Ilıca halk plajında ​​düzenlediğimiz kıyı temizliği etkinliği ile doğaya karşı sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kıyılarımızı, denizlerimizi ve doğal alanlarımızı korumak sadece bugün değil; gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve faaliyetlerden kaçınmak için her gün üzerimize düşen bir görevdir. Doğaya zarar verenler de bu adımlar arasında yer alıyor, “Bugün burada başlatılan bu temizlik kampanyası, yarın güzel bir geleceğin temelini oluşturacaktır” dedi.

“GELECEK NESİLLER İÇİN DAHA İYİ BİR DÜNYA İNŞA EDECEĞİZ”

Belediye Başkanı Denizli, herkesi çevreye duyarlı olmaya ve doğayı korumaya çağırarak şunları söyledi: “Dünya Çevre Günü'nü kutlarken, doğanın bize sunduğu nimetleri koruyacağımıza ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımıza söz veriyoruz. Tek bir faaliyetle dünyayı değiştiremeyebiliriz ama her birimizin atacağı küçük adımlar büyük farklar yaratabilir. Geri dönüşüm yaparak, enerji tasarrufu yaparak ve doğayı koruyarak gelecek nesillere daha güzel bir dünya inşa edeceğiz. Daha ekolojik ve yaşanabilir bir Çeşme için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Eşek Adası'nda düzenlenen kıyı temizliği etkinliğine desteklerinden dolayı Çeşme Sahil Güvenlik Karakolu Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan ve ekibine teşekkür eden Başkan Denizli, şunları söyledi: Çevre Haftası, çevremize karşı sorumluluğumuzun bir kez daha hatırlatılması açısından önemli bir adım oldu. Çeşme Sahil Güvenlik Karakolu Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan ve değerli ekibiyle birlikte hareket etmek çevremizi koruma kararlılığımızı ortaya koyuyor. Temiz bir çevre hepimizin sorumluluğundadır. Birlikte çalışarak daha temiz, daha yaşanabilir bir geleceğe adım atmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaşları 7'den 70'e çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, düzenlenen programdan dolayı Çeşme Belediyesi'ne teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir