Kayseri’de gerçekleşen olay, genç bir çocuğun kendi emekleriyle kazandığı paraları ve sevdiği bir hediyeyi kaybetmesiyle üzücü bir boyut kazandı. 9 yaşındaki Yunus Emre Özdemir, yaz tatili boyunca babasının iş yerinde kurduğu küçük tezgahında çekirdek satarak hem harçlık biriktirmeye çalışıyordu. Bu girişimi, onun için hem maddi kazanç hem de sorumluluk duygusunun gelişimine katkı sağlıyordu.
Satrın sonunda, Yunus Emre, satmakta olduğu çekirdekleri ve yanında götürdüğü küçük eşya ve hediyeleri iş yerinin önüne bıraktıktan sonra tuvalete gitti. Ancak, bu sırada yoldan geçen üç kişi, gözüne kestirdikleri eşyaları ve paraları çaldı. Olay, güvenlik kameraları tarafından kayda alındı ve olayın ardından küçük çocuğun mağduriyetine tanık olundu. Yunus Emre, çaldırılan eşyaları ve özellikle annesine aldığı hediyeyi geri istemek için yardım çağrısında bulundu.
Çocuk, durumu anlatırken içten duygularını dile getirerek, “Abiler, ablalar lütfen eşyalarımı ve anneme aldığım hediyeyi geri getirir misiniz? Bu benim çok değerli ve sevdiğim şeyler. Getirirseniz çok mutlu olurum” dedi. Bu olay, toplumda çocukların aileleri tarafından güzel eğitilmeleri ve güvenli ortamların sağlanması konusunun önemini bir kez daha hatırlattı. Yetkililer ve vatandaşlar, çocuğun taleplerine kulak vererek olaya müdahale edilmesi ve mağdurlara ulaşılması adına çalışmalar başlattı.
